Data & Video for moving objects 

MOVILOG introduceert de nieuwe BM22 remvertragingsmeter

Movilog introduceert een nieuwe remvertragingsmeter BM22 bedoeld voor professionele toepassingen met eigenschappen ontworpen voor overheidsdiensten.

De nieuwe meter is speciaal ontworpen voor instanties die metingen dienen te verrichten met juridisch waterdicht resultaat en dat tegen een prijs die vele malen lager ligt dan vergelijkbare systemen. 

Het systeem is landelijk in gebruik bij de Nationale Politie in Nederland en andere professionals die juridisch sluitend resultaat moeten leveren bij belangrijke technische onderzoeken. Het omvat in één enkele unit sensoraansluitingen, interne G-sensoren en gyroscoop en GPS aansluiting.

De nieuwe BM22 is sinds 2017 in productie en zal in oktober worden gepresenteerd op het jaarlijkse Euopese congres van de EVU, de Europese organisatie voor professionals in het werkgebied van de ongevallenanalyse. 

De BM22 is een systeem gebaseerd op hoogstaande datalogger en display technieken, maar in beginsel speciaal toegespitst op het meten van remvertraging op de wijze zoals noodzakelijk voor juridisch sluitend resultaat. Daarnaast echter is de meter eenvoudig uitbreidbaar tot een volledige professionele datalogger met extra sensor ingangen, databus (o.a. CAN) aansluiting, extreem hoge samplerate en gesynchroniseerde data-video opname.

De nieuwe BM22 is het top-of-the-bill systeem momenteel op de markt voor professionele ongevallenanalyse. Kom naar het EVU congres in Haarlem in oktober om meer te zien van dit nieuwe unieke systeem.

 

Nieuw 2cm nauwkeurig GPS systeem vanaf nu beschikbaar

Het lang verwachte GPS2 systeem is nu leverbaar. Het is een nieuw GPS systeem met een maximale positieafwijking van 2 centimeter. De eerste toepassing in Nederland is op een splinternieuwe agrarische robot van Cerescon. Een unieke robot die een eind moet maken aan het zeer arbeidsintensieve proces van de asperge oogst.

Naast het GPS2 systeem beschikt de robot over een SPEEDBOX INS DUAL ANTENNA SYSTEM die zeer nauwkeurig alle bewegingen van de robot registreert.

Het nieuwe GPS2 systeem bestaat uit één of twee (Dual Antenna) GPS antennes en een controle unit met SIMkaart en antenne voor draadloze data communicatie. De controle unit combineert de gegevens van de GPS antenne(s) met correctiedata die via de mobiele data verbinding binnen komt. De correctiedata is nodig om de invloed van bijvoorbeeld atmosferische omstandigheden te compenseren. Het resultaat is een zeer nauwkeurige GPS positie bepaling.

Bekijk hier een video van de volautomatische asperge oogst machine.

 

Spyker onthult de nieuwe B6 Venator

Spyker presenteert het nieuwe B6 Venator concept aan het grote publiek. Deze nieuwe auto biedt eenzelfde unieke rijervaring en exclusiviteit als als de C8 Aileron, maar met een toegankelijker prijskaartje. Eén van de klantspecifieke activiteiten van Movilog is de productie van bekabeling en alle dashboardindicatoren voor de C8 Aileron.

Bovendien gebruikt Spyker apparatuur van Movilog voor metingen en tests. En nu komt deze unieke volledig nederlandse sportwagenfabrikant met bijzondere nieuwe auto welke in 2014 in productie zal gaan.

  Meer 

 

De Speedbox is nu leverbaar in compactere uitvoering en tegen gunstiger prijs dan zijn grote broer. Met vrijwel dezelfde mogelijkheden en functies, alleen geen analoge I/O en geen mogelijkheid van interne IMU (Inertial Measurement Unit).

Door het lagere gewicht en kleinere afmetingen is de Speedbox Mini bij uitstek geschikt voor voertuigdynamische metingen in kleinere en lichtere bewegende objecten en voertuigen.